Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Τετάρτη 3 Μαϊου 2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 
 
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέφερε ότι οι Άγιοι του Θεού μας κατηχούν και μας διδάσκουν πως να ζούμε σ' αυτό τον κόσμο και σ' αυτή την ζωή, προκειμένου να απολαύσουμε την αιώνια ζωή. Μας διδάσκουν να αγαπάμε τον Θεόν με όλη μας την καρδιά, με όλη μας τη ψυχή και τη διάνοια. 
 
Να ζούμε ζωή αγγελική, μυστηριακή και να τηρούμε το Άγιον Ευαγγέλιον. Να κάνουμε προσευχή υπέρ των εχθρών, να ελεούμε τους αδελφούς μας, να είμαστε μακρόθυμοι, να μην κατακρίνουμε κανένα στη ζωή μας, να μην καυχώμεθα για ότι καλό κάνουμε και να είμαστε στο δρόμο της ταπεινώσεως. 
 
Να αφήσουμε την κακία, την πλεονεξία που είναι ειδωλολατρία, την συκοφαντία, το φθόνο και τη ζήλεια. 
 
Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε την ομιλία του: "Αδελφοί μου, ο Κύριος καρτερεί να μετανοήσουμε όπως οι κάτοικοι της Νινευή, μετά το κήρυγμα του Προφήτου Ιωνά". 
 
Μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.