Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών.
 
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι η αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά την Μεγαλομάρτυρα Αγία Ειρήνη. Ιδιαιτέρως τιμάται στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών διότι σε αυτή την περιοχή του Ριγανοκάμπου υπήρχε παλαιοχριστιανική Εκκλησία.
 
Τα τελευταία έτη ανοικοδομήθει νέος ιερός ναός στον οποίο φυλάσσεται ως ατίμητος θησαυρός η Τίμια Κάρα της Μεγαλομάρτυρος η οποία επεστράφη από την Δύση στην πόλη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου.
 
Η Αγία Ειρήνη έζησε τον 4ο αιώνα, οι γονείς της ήταν επίσημοι και πλούσιοι και κατοικούσαν στην Περσία. 
 
Γνώρισε τον Ιησούν Χριστόν από μία χριστιανή υπηρέτρια η οποία υπηρετούσε στον πύργο που κατοικούσε η Αγία Ειρήνη.
 
Κατηχήθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανή και αποκαλύφθηκε ότι είναι χριστιανή διότι αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα.
 
Την υπέβαλαν σε φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια. Η Αγία όμως με την προσευχή τα άντεξε και ο Κύριος την διατηρεί αλώβητη.
 
Πολλοί Πέρσες πίστευσαν στον Κύριο μας Ιησούν Χριστόν.
 
Η Αγία μας διδάσκει να έχουμε πίστη στον Ιησούν Χριστόν, να πράττουμε το θέλημά Του το άγιον, να μην θεωρούμε τίποτε πολυτιμότερον από την σωτηρία της ψυχής μας.
Μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε να έχουμε πάντοτε στην καρδιά μας ειρήνη, που είναι καρπός του Παναγίου Πνεύματος.