Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΛΑΝΙΣΤΡΗΣ


Την Δευτέρα 1 Μαϊου 2023, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου που είναι παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Καλανίστρης.
 
Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις Μυροφόρες γυναίκες και στους Αγίους Νικόδημο και Ιωσήφ τους Βουλευτάς, οι οποίοι εξέφρασαν και εξεδήλωσαν την αγάπη τους προς τον Κύριο με την τόλμη , το θάρρος και την παρρησία τους καθώς και για τα μύρα τα οποία αγόρασαν για να προσφέρουν στον Κύριο.
 
Όλοι οι Άγιοι της Ορθοδόξου πίστεώς μας, όπως και ο Άγιος Αθανάσιος, στον ναό του οποίου ευρισκώμεθα, είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
 
Να αγαπήσουμε και εμείς την Βασιλεία του Θεού και την σωτηρία μας διότι, αυτό είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός μας.
 
Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρει τον εφημέριο πρωτ. Σπυρίδωνα Γκολώνη για την αγάπη του προς την Αγία μας Εκκλησία και την ενορία του γενικότερα.
 
Συνεχάρει τους πιστούς που κάθε χρόνο συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία που είναι και ένα αντάμωμα των πιστών που κατοικούν στο χωριό αλλά και εκτός αυτού.
 
Μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και σωτήρια.