Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΤΗΣ Ι.Μ ΜΟΝΗΣ ΜΑΡΙΤΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣ


Την Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου του Βουλευτού Πατρών, μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης Αχαΐας.
 
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αγάπη που είχαν οι Μυροφόρες γυναίκες προς τον Κύριον αλλά, και στην τόλμη τους. Αναφέρθηκε επίσης στην τόλμη του Νικοδήμου και του Ιωσήφ που ζήτησαν από τον Πιλάτο το σώμα του Ιησού για να το ενταφιάσουν. 
 
Τέτοια αγάπη θα έπρεπε να έχουμε και εμείς αδελφοί μου, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος, προς τον Κύριον την οποία θα την εκφράζουμε με την τήρηση των θείων εντολών, τον εκκλησιασμό μας, την συμμετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας, την πνευματική μας ζωή και με την ομολογία μας σε έναν κόσμο που έχει χάσει την πνευματική του ταυτότητα.
 
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τον εφημέριο του ναού Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, τον Πρωτοψάλτη κ. Πέτρο Ρηγάτο, τους συνεργάτες τους και προς όλους τους πιστούς.