Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΑ ΣΑΓΕΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

 
Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας.
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προεξήρχε στην Ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας Πατρών.
 
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής είναι μια θεομητορική εορτή δηλαδή ανάμνηση ενός θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εξιστόρησε το γεγονός ενός τυφλού ανθρώπου που μέσα στο δάσος ζητούσε βοήθεια. Ο Λέων, που ήταν στρατιωτικός, βρήκε το πεινασμένο, διψασμένο και τυφλό άνθρωπο όπου με θαυματουργικό τρόπο η Παναγία τον οδήγησε σε μια πηγή. 
 
Ο τυφλός ήπιε νερό, ένιψε τα μάτια με το νερό αυτής της πηγής και το θαύμα έγινε. Ο τυφλός ανέβλεψε. Μετά από χρόνια ο Λέων ανακηρύχθηκε αυτοκράτωρ του Βυζαντίου και με εντολή της Παναγίας έκτισε λαμπρό ναό στον τόπο της πηγής που τον ονόμασε ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
 
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε ότι γενικότερα η Ορθόδοξος Εκκλησία μας είναι μια Ζωοδόχος Πηγή που δια των ιερών Μυστηρίων προσφέρει στους πιστούς το αθάνατο νερό.
 
Μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αναστάσιμα, ευλογημένα και αγιασμένα.