Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ & ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΟΚΡΙΔΟΣ

Κατόπιν προσκλήσεως της Οσιοτάτης Καθηγουμένης της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τη άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη την Τετάρτη της Διακινησίμου εβδομάδος 19/4/23 και τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτοιυργία στην ως άνω Ιερά Μονή.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα τόνισε πως "...Η ορθόδοξος πίστη μας εδράζεται επί του κενού μνημείου του Αναστάντος Κυρίου μας. Το μέγιστο αυτό γεγονός της Αναστάσεως ενίσχυσε τους μάρτυρας να δώσουν και αυτό το αίμα τους ακόμα για την δόξα του Αναστημένου Χριστού μας. Ενίσχυσε τους ασκητάς στην εγκατάλειψη των τερπνών του κόσμου και στην πλήρη αφοσίωση τους σε Αυτόν. Ωσάυτως, ο Αναστάσης Ιησούς μας ενδυνάμωσε τους νεομάρτυρας κατά την διάρκεια των τετρακοσίων χρόνων σκλαβιάς, οι οποίοι όταν οδηγούντο στο μαρτύριο και στην αγχόνη έψαλλαν το "Χριστός Ανέστη". 

Αδελφοί μου, σε κάθε Θεία Λειτουργία και ιδιαιτέρως όταν μεταλαμβάνουμε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας ομολογούμε τον θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά και ευλογημένα. Η Ανάσταση του Χριστού μας που εορτάζουμε να μας βοηθήσει να αναστηθούμε και εμείς από τα μνήματα της αμαρτίας..."

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας.