Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

O EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΑΒΙΘΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ


Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ταβιθάς της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.
 
Η σχολή εορτάζει τα 100 χρόνια από της ιδρύσεώς της. Ιδρυτής αυτής είναι ο ηγιασμένος γέροντας και διδάσκαλος των Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.
 
Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος είπε πως δοξάζουμε τον Κύριον που μας αξίωσε να τον προσκυνήσουμε επί του Σταυρού αλλά και Αναστάντα εκ των νεκρών. 
 
Η πίστη μας η αγία εδράζεται επί του κενού μνημείου του Αναστάντος Κυρίου, και για αυτό ο τάφος Του για εμάς τους χριστιανούς είναι ο Πανάγιος Τάφος του, διότι εξ' αυτού ανέβλυσε ζωή και αθανασία.
 
Εορτάζουμε και την Ζωοδόχο Πηγή διότι η Παναγία μας ένωσε τον ουρανό με την γη, την γη με τον ουρανό. Είναι η Θεοτόκος, είναι η Χαριτωμένη, είναι η Ελεούσα, η Μεσίτρια και η προστασία των χριστιανών.
            
Συμπληρώνει ο Θεοφιλέστατος, 100 χρόνια πέρασαν αφότου ο αγιασμένος γέροντας π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, λόγιος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών ίδρυσε την Αναπλαστική Σχολή στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών. Ο π. Γερβάσιος υπήρξε ταπεινός, παραδοσιακός, προστάτης της προσφυγιάς, αχθοφόρος της αγάπης, με προφητικό λόγο. Προσέφερε στις ψυχές των πιστών χριστιανών τον λόγο του Θεού αντλώντας τον από την Ζωοδόχο Πηγή που είναι το Άγιον Ευαγγέλιον.
 
Μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα και συνεχάρει τον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρακεντέ που συνεχίζει το έργο του μακαριστού πατρός Γερβασίου, όπως επίσης συνεχάρει τον πρόεδρο την Σχολής κ. Χαράλαμπο Παρασκευόπουλο και όλα τα μέλη της Αναπλαστικής Σχολής.
 
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ξενάγησαν τον Θεοφιλέστατο και τους συνοδούς Διακόνους του, π. Νικόλαο Κουστουράκη και π. Παναγιώτη Γιαννόπουλο στην αίθουσα κειμηλίων της Σχολής.