Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΡΟΪΤΙΚΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

 
Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ροϊτίκων Πατρών.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ανέφερε πως τους Θεοφόρους Πατέρες της Δ' οικουμενικής συνόδου τιμά σήμερα η αγία μας Εκκλησία. Οι Άγιοι Πατέρες είναι τα πάγχρυσα στόματα του Λόγου. Είναι τα μυρίπνοα άνθη του Παραδείσου. Οι Θεοφόροι Πατέρες στην Δ' Οικουμενική Σύνοδο διετράνωσαν και εκήρυξαν ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Ομολόγησαν και εκήρυξαν την αλήθεια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Όλοι οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες υπήρξαν φώτα διότι ήταν συνδεδεμένοι με τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό που είναι το φως του κόσμου, η αλήθεια και η ζωή. 

Και εμείς, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του, πρέπει να είμαστε το φως του κόσμου και το άλας της γης μέσα στο σύγχρονο σκοτάδι της κοινωνίας. Όπως οι Άγιοι Πατέρες αγωνίστηκαν να φωτίσουν αθάνατες ψυχές έτσι και εμείς να αγωνιστούμε να γίνουμε φώτα μέσα στον κόσμο για να φωτισθούν και άλλες ψυχές και να οδηγηθούν στον Κύριο μας τον Ιησούν Χριστόν που είναι η ανάσταση, η ζωή και το φως του κόσμου. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Νικόλαος Κουστουράκης και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.