Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: "Αδελφοί μου, σήμερα όλοι μας ομολογούμε και λέμε ότι ως κοινωνία δεν πάμε καλά. Οι οικογένειες διαλύονται πολύ εύκολα, τα παιδιά μας έχασαν τον προσανατολισμό τους και φυσικά δεν φταίνε τα παιδιά, φταίμε εμείς οι μεγαλύτεροι που με τον τρόπο ζωής μας δεν τους δείχνουμε το δρόμο που οδηγεί στη θέωση και στη σωτηρία. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να επικοινωνήσει ούτε μέσα στο σπίτι του με τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Στις ημέρες μας περιφρονούνται οι ηθικές αξίες και βασιλεύει η αδικία, η πλεονεξία, τα πάθη και ο εγωισμός. Η ρίζα του κακού υπάρχει στην καρδιά μας, διότι από την καρδιά μας εξέρχονται όλες οι αμαρτωλές επιθυμίες. Να μη βλέπουμε τα λάθη των αδελφών μας, αλλά να βλέπουμε τα λάθη, τα πάθη και τις δικές μας αμαρτίες και πτώσεις. Διότι αν ο άνθρωπος δε βλέπει τα λάθη και τις πτώσεις του δεν θα οδηγηθεί ποτέ στη μετάνοια.  Η σωτηρία υπάρχει στην επιστροφή μας στο Θεό, στην Εκκλησία, στη μυστηριακή και πνευματική ζωή". 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα. 

Οι πιστοί ασπάστηκαν απότμημα Ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών ως πολύτιμος θησαυρός.