Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

 
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας και ετόνισε την αξία της καρδιακής προσευχής: "Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με". Είναι η ευχή και η προσευχή που πρέπει να λέγεται συνεχώς από τους χριστιανούς διότι μαστίζει τους δαίμονας, καθαρίζει τον  νου και την καρδία του ανθρώπου από διάφορα βδελυρά πάθη.

Εν συνεχεία, ανέπτυξε την αξία και την σημασία της πίστεως σε σχέση με την αντιμετώπιση του πειρασμού και των πολλών προβλημάτων. Χρειάζεται συνεχής και διαρκής αγώνας για την απόκτηση της αρετής και του αγιασμού που είναι ο σκοπός του ανθρώπου. Να καλλιεργούμε την ταπείνωση, όπως έκανε η Χαναναία, που είναι και το θεμέλιο της πνευματικής μας ζωής. Η προσευχή και η πίστη της Χαναναίας έφερε το θαύμα από τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό, δηλαδή την θεραπεία της θυγατρός της.

Να είμαστε και εμείς άνθρωποι της προσευχής, της πίστεως, της ταπεινώσεως και της χριστιανικής ζωής δια να απολαύσουμε των αγαθών της επουρανίου Βασιλείας του Θεού.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.