Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΕΣΠΕΡΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή των Βαϊων το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.
 
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ένδυμα της ψυχής το οποίο ελάβαμε από τον Κύριο την ημέρα της βαπτίσεώς μας. Αυτόν τον χιτώνα ως Χριστιανοί οφείλουμε να τον διατηρούμε καθαρό. Η αγάπη του Κυρίου μας χάρισε το μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως που είναι το λουτρό της ψυχής. «Χαίρε, λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν». 
 
Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας του Νυμφίου ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους κληρικούς που υπηρετούν στην ενορία και στους πιστούς τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για καλό πνευματικό αγώνα και καλή Ανάσταση. 
 
 Παρεκάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και να εκλείψει η κακιά συνήθεια οι πενθούντες να μην εκκλησιάζονται. Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου.