Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή των Βαΐων, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών.
 
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ο Ιερεύς π. Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος και οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
  
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε να πιστεύουμε και να ομολογούμε τον Ιησούν Χριστόν ως Σωτήρα και Λυτρωτή μας. 
 
Οι Ιουδαίοι έβγαζαν τα ρούχα τους και τα έστρωναν για να πατήσει ο Χριστός. Εμείς να αποβάλλουμε το ένδυμα της αμαρτίας δια του μυστηρίου της Μετανοίας και Εξομολογήσεως.
 
Στην Βηθανία που πήγε ο Κύριος έκαναν δείπνο. Και εμείς να μετεχουμε στο δείπνο που μας προσφέρει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός που είναι η συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας - Θείας Κοινωνίας.
 
Μύρα της καρδιάς μας που πρέπει να προσφέρουμε στον Κύριο είναι η ελεημοσύνη, η προσφορά της αγάπης μας στους αδελφούς του Χριστού.
 
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και κάλη Ανάσταση.