Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ

 
Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 2 Ιουνίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην συνάντηση του Κυρίου με την πρώην σκοτεινή γυναίκα την Σαμαρείτιδα, στο φρέαρ του Ιακώβ. Πίστευσε στον Χριστό, που είναι το φως του κόσμου και από σκοτεινή που ήταν έγινε φωτεινή. Έγινε απόστολος και οδήγησε πολλές ψυχές στο φως του κόσμου που είναι ο Χριστός. Η αγία Φωτεινή άφησε στο φρέαρ του Ιακώβ την στάμνα και μετέφερε τους κατοίκους της Σαμαρείας το μήνυμα ότι συναντήθηκε με τον Σωτήρα του κόσμου. Λησμόνησε το νερό του πηγαδιού γιατί χόρτασε με το νερό του Χριστού.

Ο Κύριος προσφέρει σε αυτούς που θα τον πιστεύσουν το αθάνατο νερό, δηλαδή μας προσφέρει την αιώνια ζωή. Πόσοι αδελφοί μας δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τον Ιησούν Χριστόν; Ας αφήσουμε την πνευματική αδιαφορία και ας προσφέρουμε στους αδελφούς μας την πίστη και τον χριστιανικό τρόπο ζωής. 

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη επανευαγγελισμού. Να γνωρίσουν και πάλι οι άνθρωποι τον λόγο του Θεού και την εν Χριστώ ζωή. Να μιμηθούμε την αγία και ισαπόστολο Φωτεινή την Σαμαρείτιδα στον ιεραποστολικό της ζήλο και να προσπαθήσουμε έστω μία ψυχή να οδηγήσουμε στην λύτρωση και την σωτηρία, διότι, όποιος σώζει, σώζεται.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και π. Δημήτριος Γκουγιάννος.