Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 το πρωί,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων Πατρών επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βραχνεΐκων.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως. Ετόνισε την αξία της χριστιανικής οικογενείας, που αποτελεί το εργαστήριο της αγιότητος. Ετόνισε ότι ο άγιος εκλήθη από τον Θεόν διά το μέγα αξίωμα και υπούργημα της ιεροσύνης. Κατά τον ιερό Χρυσόστομο η ιεροσύνη ανωτέρα βασιλείας εστί. 

Ο Άγιος εξελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, στη σημερινή Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, και έξαρχος Τριπόλεως. Βάδισε στα ίχνη του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού αγωνιζόμενος για τη σωτηρία του ποιμνίου του. 

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος παρακάλεσε να αποτελούμε πάντοτε πρότυπα και να καθαρίζουμε από τις σειρήνες του κόσμου, τους δρόμους που διαβαίνουν τα παιδιά μας.  

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές αλλά και προς το εκκλησίασμα για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Οι ιερείς του Ναού π. Σωτήριος Μανωλόπουλος και π. Γεώργιος Μουγκογιάννης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφεραν στον Θεοφιλέστατο και στους εκπαιδευτικούς εκκλησιαστικό κέρασμα.