Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος Επισκόπου Κύπρου την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 το πρωί, στο παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας".

Την παραμονή το απόγευμα ετελέσθει ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. 

Ανήμερα εν πληθούση εκκλησία ετελέσθει η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Θεράποντος,  στην δύναμη της πίστεως και στην χάρη που έχουν οι Άγιοι να θεραπεύουν ασθένειες ψυχών και σωμάτων. 

Χθες στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο τελέσαμε την εορτή της Παναγίας της Βοηθείας, σήμερα σε αυτό το νοσοκομείο τιμάμε και εορτάζουμε τον Άγιο Θεράποντα Επίσκοπο Κύπρου τον Θαυματουργό.

Είναι μεγάλη η ευλογία να υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Ιεροί Ναοί για την λατρεία του Αγίου Τριαδικού Θεού και για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των ασθενών, αλλά και του διοικητικού,  του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Χρυσοστόμου στους Ιερείς, τους Διακόνους, τους Ιεροψάλτες, τους επιτρόπους του Ιερού Ναού και ιδιαιτέρως προς τους ασθενείς για ταχεία ανάρρωση και υγεία.

Στην Θεία Λειτουργιά συμμετείχαν ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.