Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ


Στη γενέτειρά του νήσο της Κεφαλληνίας βρέθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, την 15η και 16η Αυγούστου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προκειμένου να συμμετάσχει στις εορτές για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού. 

Οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν στα Ομαλά της Κεφαλληνίας όπου υπάρχει η Ιερά Μονή του Αγίου, το ασκητήριό του και κυρίως το άφθαρτο ιερό λείψανό του.

Ο Θεοφιλέστατος συνοδευόμενος από τον αρχιμ. π. Ιωακείμ Σταματόπουλο και τον διάκονο Σεραφείμ Αργυρόπουλο έκανε μία σύντομη στάση στο χωριό Μαρκόπουλο προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Θεοτόκου της φιδούσας.

Μετά το προσκύνημα ανεχώρησαν για το χωριό Βαλσαμάτα όπου υπάρχει η Μονή του Αγίου Γερασίμου για την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού που προεξήρχε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικαίας κ. Αλεξίου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Την επομένη 16 Αυγούστου το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των προσκεκλημένων Αρχιερέων. Προεξήρχε και εκήρυξε ο Κεφαλλήν Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου τελέσθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις και κατόπιν επηκολούθησε η Λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Γερασίμου, όπου στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου εψάλλει δέησις και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος αναφερθείς στην αγάπη του Αγίου προς τον Κύριο και  την χάρη που έλαβε ο Άγιος να εκδιώκει τα ακάρθατα πνεύματα από τους ανθρώπους και να θεραπεύει ψυχικά και σωματικά τους καταφεύγοντας με πίστη στη χάρη του.