Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, μετέβη στο Μεγανήσι προκειμένου να συμμετάσχει στις εορτές υποδοχής της τιμίας κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος Επισκόπου Λαρίσης και Τρίκκης. Την τιμία κάρα μετέφερε ο αρχιμ. π. Βησσαρίων αδελφός της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Την Παρασκευή το απόγευμα 17 Αυγούστου στο Μεγανήσι έγινε η υποδοχή της τιμίας κάρας από το Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο και επηκολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.


Το Σάββατο το πρωί 18 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αναφερθείς στους αγώνες του Αγίου Βησσαρίωνος για την δόξα του Κυρίου και τον αγιασμό του. 

Επιστρέφοντας ο Θεοφιλέστατος με τη συνοδεία του, τον αρχιμ. π. Ιωακείμ Σταματόπουλο και τον διάκονο Σεραφείμ Αργυρόπουλο, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της κυράς Φανερωμένης. Ο καθηγούμενος της Μονής π. Νικηφόρος με αγάπη υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο και την συνοδεία του προσφέροντας τους μοναστηριακό κέρασμα και ξεναγώντας τους στους χώρους της Ιεράς Μονής.