Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΜΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ


Εκοιμήθη την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, και εκηδεύθη την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρίνου (Μπούκουρα) Αχαΐας, ο μακαριστός εν Κυρίω αδελφός Χρήστος Κωνσταντινόπουλος.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε προς την οικογένεια του μεταστάντος τις εγκάρδιες συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ανέλυσε το τροπάριο της εξοδίου ακολουθίας «ως άνθος μαραίνεται και ως όναρ παρέρχεται».

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην προσωρινότητα του παρόντος κόσμου παρομοιάζοντάς τον με ένα ξενοδοχείο που πρόσκαιρα μας φιλοξενεί έως ότου αναχωρήσουμε για την αιώνια πατρίδα μας, τον Ουρανό.

Ο μακαριστός αδελφός προετοιμαζόταν για αυτή την αναχώρηση μέσα από τη συμμετοχή του στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας. Για αυτό και κατά τις επισκέψεις του Θεοφιλεστάτου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, του έλεγε χαρακτηριστικά: «ετοιμάζομαι να αναχωρήσω για τα άνω, για τα ψηλά, για τον Ουρανό».

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως ο μακαριστός αδελφός εν Κυρίω, Χρήστος, διετέλεσε επί σειρά ετών επίτροπος στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρίνου Αχαΐας και είχε ιδιαίτερη αγωνία για την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης του σεισμόπληκτου ναού του χωριού.