Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΑ ΟΜΑΛΑ


Πήγη: e-kefalonia.net
ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Κοσμοσυρροή πιστών στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεράσιμου στα Ομαλά της Κεφαλλονιάς. Πλήθη πιστών συρρέουν στα Ομαλά προκειμένου να προσκυνήσουν το άφθαρτο και χαριτόβρυτο λείψανο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γεράσιμου του Νέου Ασκητού.

Στις 9.30 ξεκίνησε ο Μέγας πολυαρχιερατικό Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτού Επισκόπου Κερνίτσης του Κεφαλλήνος, βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Πατρών ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο και ετόνισε ότι η ζωή του Αγίου υπήρξε αγγελοειδής που τον κατέκτησε φίλο του Θεού και επίγειο άγγελο και Ουράνιο άνθρωπο, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος και Ηλείας κ. Γερμανός Τοποτηρητής της Ι.Μ. Κεφαλληνίας.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάκης Παπαναστασάτος, ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ματιάτος κ.α.











ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Με μεγαλοπρέπεια αλλά και επτανησιακό τυπικό τελέσθηκε σήμερα 16 Αυγούστου Πανηγυρικός Όρθρος και Τρεισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεράσιμου Ομαλών. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ο οποίος προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Τοποτηρητού της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Μητροπολίτου Ηλίας κ Γερμανού και του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. 

Πλήθος κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς το πρωί το Μοναστήρι περίμενε υπομονετικά για να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο Λείψανο του Οσίου Γεράσιμου.

Ο Άγιος Νικαίας στο κήρυγμά του μίλησε για τον Οσιακό βίου του Αγίου Γεράσιμου ενώ προσκάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου στο πλάτανο τον οποίο ο ίδιος είχε φυτέψει.