Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΓΥΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΪΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών ενώ, την Κυριακή του Τυφλού, 21 Μαΐου 2023 το πρωί προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ροϊτίκων Πατρών.
 
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην κλίση του Μεγάλου Κωνσταντίνου από τον Κύριο Ιησού Χριστό η οποία είναι ίδια με την κλίση του Αποστόλου Παύλου. 
 
Ετόνισε την προσφορά του στην Εκκλησία μας, το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 313 μ.Χ για την ανεξιθρησκία, καθιέρωσε την αργία της Κυριακής για να μπορούν οι χριστιανοί να μετέχουν στις ευχαριστιακές συνάξεις, με διατάγματα εξύψωσε την οικογένεια και κατήργησε την δουλεία. 
Ασπαζόταν τα χέρια των μαρτύρων, αρχιερέων, ιερέων, μοναχών αλλά και των πιστών που μαρτύρησαν για τον Ιησούν Χριστόν.
 
Με εργάτες και με χρήματα βοήθησε την μητέρα του Αγία Ελένη για την ανοικοδόμηση των ιερών ναών και προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους και αλλού.
 
Τέλος, μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αναστάσιμα, ευλογημένα και αγιασμένα.