Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηχητικές ομάδες της ενορίας μας λειτουργούν ανελλιπώς από το έτος 1981.  

Τα παιδιά απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα, η χορωδία των κατηχητικών μας ομάδων με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τραγούδησε χριστιανικά τραγούδια και, στη συνέχεια, τα χορευτικά τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Την εναρκτήρια ομιλία εκφώνησε η Θεοδώρα Μπακαλάρου, μαθήτρια της Γ' Λυκείου. 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ελευθέριο Κολιαβρά  για το κατηχητικό έργο που επιτελείται στην ενορία και  ομίλησε με ιδιαίτερη αγάπη προς τα παιδιά έχοντας ως κεντρικό σύνθημα το “Θέλω να γίνω Άγιος”. Ιδιαίτερες ευχές για καλή επιτυχία στις εξετάσεις απηύθυνε στις μαθήτριες και στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και ιδιαιτέρως στους υποψηφίους για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και προς τους παρισταμένους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της μητέρας Εκκλησίας και τα οδηγούν από τη μικρή τους ηλικία κοντά στον Χριστό μας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τα παιδιά για καλή πρόοδο και καλή προκοπή και προς τους γονείς να χαίρονται τα παιδιά τους και να τα καμαρώνουν χρήσιμους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία. 

Μετά το πέρας της εορτής προσφέρθηκαν σε όλους τους παρισταμένους αναμνηστικά δώρα και πλούσιο κέρασμα.