Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

O EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκον την Ιεροσολυμίτισσα.
 
Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος είπε, οι μαθητές είχαν ίδει τον Κύριον επί του Σταυρού, επί του Τάφου και ένας μεγάλος λίθος να βρίσκεται στην θύρα του μνημείου. 
 
Την τρίτη ημέρα, των θυρών κεκλεισμένων, εμφανίζεται ο Κύριος στο υπερώον της Ιερουσαλήμ και με γλυκό βλέμμα αλλά, με τρυπημένα χέρια ευλογεί τους μαθητάς. Η λύπη μετατρέπεται σε χαρά και η απελπισία σε ευλογία.
 
Κατά θείαν οικονομίαν ο Θωμάς απουσιάζει, τον πληροφορούν οι μαθητές ότι ανέστη ο Κύριος αλλά, εκφράζει μια δυσπιστία. Μετά από οκτώ ημέρες εμφανίζεται πάλι ο Κύριος εις το υπερώον όπου εκεί βρίσκεται και ο Θωμάς και ο Κύριος τον προσκαλεί να βάλει το δάκτυλο εις τον τύπον των ήλων και την χείρα του εις την πλευράν του Κυρίου.
 
Ο Θωμάς ομολόγησε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριός του και ο Θεός του.
Και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που με δυσπιστία στέκονται εμπρός στην πίστη. Αιτία; Η άγνοια των αληθειών της πίστεως. Οι βιωτικές μέριμνες και υποθέσεις και η αμαρτία που σκοτίζει τον νου του ανθρώπου. Να αγαπήσουμε και εμείς την ομολογία, την αγία χριστιανική και μυστηριακή ζωή για να αξιωθούμε της Βασιλείας του Θεού.
 
Τέλος, μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.