Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Μετά κατανύξεως και εκκλησιαστικής λαμπρότητος τελέσθηκε την Τρίτη 18 Απριλίου 2023 η Ιερά Πανήγυρις των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών. 
 
Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των νεοφανών Αγίων της Μυτιλήνης. 
 
Οι Άγιοι αγωνίστηκαν για τη δόξα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εμπνευσμένοι από τη χαρά και τη δόξα της Αναστάσεως. Έμειναν πιστοί άχρι θανάτου και έλαβαν τον στέφανο της ζωής.
 Ο Άγιος Ραφαήλ κατήγετο από το νησί της Ιθάκης και ως άλλος Οδυσσέας εσκέπτετο και νοσταλγούσε πάντοτε την ουράνια Ιθάκη, η οποία για εμάς τους χριστιανούς δεν είναι άλλη από τον Παράδεισο. 
 
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε να έχουμε τους Αγίους πάντοτε πρεσβευτάς ενώπιον του θρόνου του Θεού, να μιμηθούμε την αγία βιωτή τους και να αξιωθούμε της χαράς του Παραδείσου. Τέλος, μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευφρόσυνα και αναστάσιμα.