Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

Μέσα στην προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου συμπαράστασης, προσεγγίσεως και ποιμαντικού ενδιαφέροντος των αδελφών Ρομά της ευρύτερης περιοχής των Πατρών, προστέθηκε και η σημερινή πρωτοβουλία του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος με την αρωγή του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών π. Ελευθερίου Κολιαβρά, επισκέφθηκε τον καταυλισμό των ρομά στην περιοχή της Εγλυκάδος Πατρών. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Θεοφιλέστατος παρέδωσε στους υπεύθυνους του καταυλισμού μια μεγάλη ποσότητα ενδυμάτων και υποδυμάτων, τα οποία προσφέρθηκαν απο συμπολίτες μας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η συλλογή και η τακτοποίηση των ενδυμάτων έγινε από τις κυρίες της φιλοπτώχου αδελφότητος του Ιερού Ναού. 

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς των ειδών ένδυσης από τους χώρους φύλαξης στα οχήματα, περίοικοι απευθύνθηκαν προς τον Θεοφιλέστατο και τον ρώτησαν για τον προορισμό της αγαπητικής αυτής αποστολής. Ο Θεοφιλέστατος με πνευματικό και αφοπλιστικό λόγο τους απάντησε δι' ερωτήσεως: "Η ψυχή όταν εξέρχεται απο τα χέρια του Δημιουργού, έχει χρώμα;"

Επίσης, μετά την παράδοση της έμπρακτης αγάπης των ενοριτών του Ιερού Ναού πολλές οικογένειες από τον καταυλισμό πλησίασαν τον Θεοφιλέστατο με σκοπό να προγραμματίσουν βαπτίσεις αβάπτιστων τέκνων τους. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος τους υποσχέθηκε πως σύντομα θα τους επισκεφθεί με άλλη προσφορά αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ Χρυσοστόμου.