Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ 2ου ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών τελέσθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου με τη συμμετοχή του εφημερίου πατρός Ελευθερίου. Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία εκτός των ενοριτών συμμετείχαν η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πατρών κυρία Κωστούλα Σύριου, οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου. 
 
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και για ποιο λόγο καθιερώθηκε, τονίζοντας ότι ο σκοπός ήταν και είναι οι συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Απευθυνόμενος στα παιδιά τους είπε: "Παιδιά μου, αν θέλετε χαρά και ευτυχία στη ζωή σας να αγαπήσετε την χριστιανική ζωή και να μετέχετε στα Θεία και Ιερά Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας. Προετοιμαστείτε με την προσευχή, τη νηστεία και την Ιερά Εξομολόγηση για τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
 
Ανάσταση σημαίνει συμμετοχή στο Ποτήριον της Ζωής. Δηλαδή να προσέλθετε και να κοινωνήσετε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού". Σε όλους ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε καλή Ανάσταση!