Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε σχολεία της πόλεως των Πατρών. 

Πιο συγκεκριμένα ο Θεοφιλέστατος μετέβη στα σχολεία, 12ο Γυμνάσιο Πατρών, Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών, στο 6ο και 11ο Λύκειο Πατρών και το απόγευμα της ιδίας ημέρας στο 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πατρών συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο Τσαγκάρη και τον διάκονο π. Αλέξανδρο Παναγόπουλο. 

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες για καλή ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά, ετόνισε την αξία που έχει η γνώση σε συνδυασμό με την εν Χριστώ  ζωή.

Παρεκάλεσε τους μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο να μην κλίνουν το σχολείο με καταλήψεις και να ενθυμούνται ότι όπου ανοίγει ένα σχολείο κλίνη μια φυλακή. 

Όλοι οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι των καθηγητών ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στα σχολεία την τέλεση των Αγιασμών τις εγκάρδιες ευχές που τους απηύθυνε καθώς και τις συμβουλές προς τους μαθητές που είναι το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Ο π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 2ο Γελ  Πατρών και στο 55ο Δημοτικό Σχολείο. Αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου ευχήθηκε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά. Προέτρεψε μαθητές και μαθήτριες να μετέχουν στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας καθώς και στις χριστιανικές ενοριακές συντροφιές.