Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με ιερά κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με επίκεντρo του εορτασμού τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών (όπου υπάρχει παρεκκλήσιον του Οσίου Παΐσίου). 

Στην Πανυγηρική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου , προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγο και ετόνισε ότι η Αγία μας Εκκλησία είναι η ταμιούχος της Θείας χάριτος και μέχρι συντελείας των αιώνων θα τροφοδοτεί τα συναξάρια της εκκλησίας μας τόσο με Οσίους όσο και με μάρτυρες. 

Έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι ο Όσιος Παΐσιος έζησε ασκητικά, ελευθερώθηκε από τα πάθη του και χαριτώθηκε από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.