Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΕΟΡΤΑΣΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Κέντρο του εορτασμού ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Πατρών (παρεκκλήσιον Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών).

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ το βράδυ της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Μικρά Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο της Αγίας και στη μαρτυρία που έδωσε ενώπιον των δημίων της και των δυσσεβών αρχόντων. Την ίδια μαρτυρία καλούμεθα να δίνουμε και σήμερα οι πιστοί, σε χρόνους αποστασίας, πλάνης και πνευματικής συγχύσεως. 

Την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος έκλεισε με τα λόγια του Κυρίου «εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν», τονίζοντας ότι η πίστη και η υπομονή στο μαρτύριο και τη μαρτυρία θα μας καταστήσει μετόχους της Βασιλείας των ουρανών.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης,  οι αρχιμανδρίτες π. Θεόκλητος Παντελίδης και π. Ιωακείμ Σταματόπουλος, ο π. Νεκτάριος Γαλάνης καθώς και άλλοι Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.