Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γερασίμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κεφαλονιά.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα έργα του τιμώμενου Αγίου Γερασίμου.

''Ο σήμερα τιμώμενος Άγιος γνώριζε καλά τον πρωτεύοντα ρόλο και την σημασία της γυναίκας στην εκκλησιαστική πνευματικότητα και την κοινωνική ευποιΐα'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κισάμου τόνισε χαρακτηριστικά: ''Συναχθήκαμε σήμερα όλοι εδώ για να πάρουμε θάρρος από την ζωντανή παρουσία του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου, να ομολογήσουμε τα λάθη και τις αμαρτίες μας, να ξαναβρούμε τον χαμένο δρόμο μας, να υποσχεθούμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο μας αφού αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας διαφορετικά ο ερχομός μας εδώ θα είναι μάταιος και επιφανειακός''.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κισάμου υπογράμμισε: ''Ας μην λησμονούμε ότι η ιστορία μας ως Ελλήνων και Ορθοδόξων μοιάζει να έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ή θα αναβαπτιστούμε στα νάματα των Αγίων και της Εκκλησίας μας ή μας περιμένει σκοτεινή δουλεία και πνευματικός αφανισμός''.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την τιμητική πρόσκληση να συλλειτουργήσουν για την εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γερασίμου αλλά και για την αβραμιαία φιλοξενία του.

Πηγή: Romfea.gr