Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου προκειμένου να συμμετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε με την ευκαιρία του Γ' Θεολογικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος αναφερθείς στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας αλλά και στα μηνύματα που απορρέουν απ' αυτήν.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στη Ναύπακτο και τους ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο Γ' Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με γενικό τίτλο: "Δυτική Θεολογία: θεωρία καί πράξη" καθώς και όλους τους διακεκριμένους εισηγητές και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο με του οποίου την άδεια και ευλογία καλύφθηκαν τηλεοπτικώς από τον Τ/Σ της Μητροπόλεως Πατρών "Λύχνος" το Θεολογικό Συνέδριο και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Τέλος, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου (4 Οκτωβρίου) ο Θεοφιλέστατος του ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα, καλή ποιμαντορία και πολλή δύναμη στο ύψιστο θεολογικό και συγγραφικό έργο που επιτελεί.