Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ


Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωί, εορτή του Οσίου πατρός ημών Χαρίτωνος του Ομολογητού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Βοηθείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία.  

Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοπσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Αθανασόπουλος, εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού και  συμπαραστάτης στο όλο έργο Πανεπιστημιακού Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε ποιοί είναι οι όσιοι και οι ομολογητές. Συνέστησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τους πέριξ χώρους να ζει χριστιανικά και να αποκτήσει το χάρισμα της ομολογίας το οποίο θα γίνει η αιτία να μας ομολογήσει ο Κύριος ενώπιον του Επουρανίου του Πατρός.

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στον π. Χαρίτωνα να είναι χαριτωμένος από τον Θεό στολισμένος με όλες τις χριστιανικές αρετές και να συνεχίζει με την ίδια προθυμία το αγιαστικό και πνευματικό του έργο στον λεπτό και ευαίσθητο χώρο του Νοσοκομείου του Ρίου.

Παράλληλα ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς το εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα πολλά και καρποφόρα εις τρόπον ώστε μέσα από την ζωή μας να δοξάζετε ο εν Τριάδι Θεός.