Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΪΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη την Δευτέρα 28 Αυγούστου στο χωρίο Μπούμπουκας, της Επαρχίας Καλαβρύτων, όπου εν πληθούση Εκκλησία, τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Ενδόξου Προφήτου στα σοκάκια του χωριού. 

Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο του χωριού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία.

Από την πλευρά της Ενορίας ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τζελέπης, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην Ενορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.  

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 29 Αυγούστου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ομίλησε επικαίρως στο Ιερό Προκύνημα του Τιμίου Προδρόμου στην Χρυσοπηγή Αχαΐας. 

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοποδαριτίσσης Νεζερών Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Μπαρούσης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλουσίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Πετρούτσος και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λιμνοχωρίου Πρεσβύτερος Απόστολος Παπασημακόπουλος. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου στη Σποδιάνα, όπως το αποκαλούσαν οι παλιοί, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της περιοχής, καθώς συρρέουν σε αυτό πλήθη πιστών από τις γύρω περιοχές και την ευρύτερη επαρχία των Φαρρών της Τριταίας και των Καλαβρύτων. 

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος, στις ομιλίες του, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τονίζοντας ιδιαιτέρως πως το κήρυγμα του Προδρόμου ήταν κήρυγμα μετανοίας. Κάλεσε δε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο στις αρετές του και στο θάρρος του στην ομολογία της πίστεως.