Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΙΟΒΛΑΣΙΤΙΚΑ ΑΧΑΪΑΣ


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος το Σάββατο 26 Αυγούστου μετέβη εις τον Ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Αγιοβλασιτίκων Αχαΐας και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Παγώνας πρεσβυτέρας, χήρας του ιερέως Δημητρίου Κοτσίρη. 

Αφού ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς τα τέκνα και τους συγγενείς της μεταστάσης, εν συνεχεία αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη. 

"...Άλλοτε ο άνθρωπος εσκέπτετο τον θάνατον και εσωφρονίζετο και ηγωνίζετο δια την αρετή. Σήμερα το γεγονός του θανάτου ωθεί τον άνθρωπο στις απολαύσεις της ζωής και αυτό διότι απουσιάζει η πίστη στο Θεό και η προσήλωση προς την αιωνιότητα. Σκεπτόμεθα τον Θεόν, την αιωνιότητα και την αθανασία της ψυχής μας; 

Αδελφοί μου ως αγαθοί δούλοι να αξιοποιούμε κάθε μέρα που μας χαρίζει η αγάπη του Κυρίου μας ωσάν να είναι η τελευταία ημέρα της επί γης ζωής μας. Προσεύχομαι όπως ο Κύριος αναπαύση την αδελφή μας πρεσβυτέρα Παγώνα, εν χώρα αγίων και δικαίων..." κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.