Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 
Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Αγίων Αποστόλων Ζαβλανίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο του πατρός Χρήστου Μήλα, εφημέριου του ως άνω Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως στην σημερινή Ευχαριστιακή σύναξη κατά την οποία τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και συναντάται η αγωνιζόμενη και η στρατευομένη Εκκλησία με την εν ουρανοίς υπάρχουσα θριαμβεύουσα Εκκλησία, τελούμε το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως πατρός Χρήστου Μήλα, ο οποίος εργάσθηκε σε αυτή την ενορία με όλες του τις δυνάμεις για την δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρωπίνων ψυχών. Αγάπησε και αγαπήθηκε για αυτό και ο ναός σήμερα είναι κατάμεστος από πλήθος πνευματικών του τέκνων και ευλαβών ενοριτών.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Κύριος να τον αναπαύει μετά αγίων και δικαίων.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.