Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΡΙΤΑΙΑΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ


Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σταυροδρομίου Τριταίας όπου και ετέλεσε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Εκκλησιάστηκαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Σταυροδρομίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των παιδιών στη Θεία Λειτουργία ήταν άψογη και υποδειγματική. 

Ο Θεοφιλέστατος στη σύντομη ομιλία του εξήγησε τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο καθιερώθηκε από τους θεοφόρους πατέρες να τελείται κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Κατά τη διάρκεια αυτής της πένθιμης και κατανυκτικής περιόδου, οι πιστοί δεν στερούνται την ευκαιρία να μετέχουν στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. 

Ετόνισε την ανάγκη να βάλουμε και πάλι την Κυριακή, την ημέρα του Κυρίου, στη ζωή μας. Είναι ημέρα λατρείας του Θεού, ημέρα εκκλησιασμού και κατεξοχήν ημέρα μετοχής των πιστών στο Ποτήριο της Ζωής. 

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σταυροδρομίου κα Μαρία Καλογεράτου ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την ευλογία που έδωσε στον Θεοφιλέστατο προκειμένου να τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και να απευθύνει λόγους πατρικούς προς την σχολική κοινότητα του Σταυροδρομίου. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η κα Καλογεράτου προσέφερε στον Θεοφιλέστατο και στους συνοδούς του διακόνους, π. Παναγιώτη Λάγιο και π. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, πρωινό κέρασμα στο γραφείο της.