Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε την έννοια και την σημασία της πίστεως καθώς και τις προϋποθέσεις για την βασιλεία των ουρανών. Υπογράμμισε να έχουμε πίστη στην πρόνοια και στην μέριμνα του Θεού. Με αυτή την πίστη δεν έχουμε στην ζωή μας άγχος και αγωνία, ο θεός μας  καταξιώνει  να τον αποκαλούμε πατέρα.

Να βαδίζουμε τον δρόμο προς την βασιλεία των ουρανών διότι για να γίνουμε ουρανοπολίτες θα πρέπει να είμαστε ουρανοδρόμοι. Να ποθούμε την βασιλεία του Θεού και να προσευχόμεθα ο Κύριος να μας την χαρίσει. Ας υπηρετούμε και ας κάνουμε υπακοή στον ένα Κύριον τον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα και λυτρωτή του Κόσμου.

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με τους λόγους "Αδελφοί αν επιστρέψουμε στην εκκλησία και την ζωή του Ευαγγελίου θα βγει ο σύγχρονος κόσμος από την εξαχρείωση και τα αδιέξοδα και θα γίνει η κοινωνία μας κοινωνία αγάπης και δικαιοσύνης".

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.