Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό  της στην πόλη των Πατρών.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην  φλόγα της αγάπης που κατέκαυσε την καρδιά της  Αγίας Μαρίνης για τον Νυμφίο Χριστό και  στη σημασία πού έχει αυτή η αγάπη για την δική μας πνευματική πορεία.

Κλείνοντας τον λόγο του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ναό, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας που φυλάσσεται στο Ναό.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Μετά τον Εσπερινό και τα Εγκώμια της Αγίας, έγινε η λιτάνευση της Iεράς Εικόνος και του αποτμήματος του  Ιερού Λειψάνου της, ενώ ο εορτασμὸς έκλεισε με παραδοσιακὸ χορευτικὸ πρόγραμμα πού παρουσίασαν τὰ χορευτικὰ τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλεως καί της περιοχής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ