Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ


Με λαμπρότητα εορτάσθη η  μνήμη των  Αγίων Πάντων  στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα των Αγίων.

Την παραμονή ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός  υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Ανήμερα, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Θεoκλήτου Παντελίδη, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ετελέσθη ο μεθεόρτιος εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις και η Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος των Αγίων προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα μηνύματα πού απορρέουν από την εορτή των Αγίων Πάντων που είναι η Αγάπη προς τον Κύριο Ιησού Χριστό το μαρτύριο και η μαρτυρία σε κάθε εποχή και η υπομονή στις θλίψεις και τους πειρασμούς.  

Κλείνοντας επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Ζώη, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτες και όλους τούς Ενορίτες για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.