Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΤΕΛΕΣΕ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συνοδευόμενος από τον Aρχιμ. π. Ιγνάτιο Κασπίρη, τον π. Δημήτριο Χατζηαθανασίου και τους Διακόνους Σωτήριο Μανέτα και Κασσιανό Ιατρό, επισκέφθηκε για την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά το 12ο Γυμνάσιο Πατρών, το 55ο Δημοτικό, το 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο καθώς και το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάγγουρα Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για μια ευλογημένη σχολική χρονιά,  ανέφερε στην σύντομη ομιλία του στους μαθητές :" παιδιά μου θα ήθελα να σας πω πολλά αλλά περιορίζομαι σε αυτό: αγωνισθείτε για να δημιουργήσετε το καλύτερο αύριο για του εαυτούς σας και για την πατρίδα μας. Αυτό θα επιτευχθεί αν έχετε Χριστό και Ελλάδα στην καρδιά σας."

Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τους επιτυχόντες αποφοίτους των Λυκείων για την είσοδό τους στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας και απευθυνόμενος στους μη επιτυχόντες τους ετόνισε ότι θα έρθουν στη ζωή τους πολλές νέες ευκαιρίες επιτυχίας και προόδου.