Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΕΜΕΝΙΚΑ ΠΑΤΡΩΝ


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, μετέβη στην Ιερά και Πανσεβασμία Μονή των Αγίων Πάντων Βελιμαχίου Τριταίας για την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού εν όψει την εορτής των Αγίων Πάντων.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι οι Άγιοι είναι καρπός του Παναγίου Πνεύματος και διά τον λόγον αυτόν οι Άγιοι και οι Θεοφόροι Πατέρες καθιέρωσαν και εθέσπισαν να τιμώνται την Κυριακή μετά την εορτή της Πεντηκοστής.

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι ο σκοπός της ζωής μας είναι ο αγιασμός και η σωτηρία μας. Ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Μονής π. Αρτέμιο μαζί με την εν Χριστω συνοδεία του να έχουν πνευματική πρόοδο και αγιασμό.

Την επομένη, Κυριακή 3 του μηνός, Κυριακή των Αγίων Πάντων, μετέβη στην ενορία των Δεμενίκων διά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Ο Θεοφιλέστατος στο πολυπληθές εκκλησίασμα εκήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας να αγαπάμε τον Χριστό, όπως οι Άγιοι Πάντες, πάνω από όλα. Να έχουμε πίστη, αγάπη και να είμαστε ενωμένοι μαζί Του. Αυτή η πίστη και η αγάπη προς το πρόσωπο του Κυρίου θα μας δίνει τη δύναμη να Τον ομολογούμε σε έναν άκοσμο κόσμο που ζούμε.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στους κληρικούς και τους πιστούς για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.