Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΤΟΠΟΛΗ ΑΧΑΪΑΣ


Την Κυριακή, 10 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη εις το χωρίον Μιτόπολη Αχαίας όπου ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Νικολάου Ζαφειροπούλου, ο οποίος εχρημάτισε εφημέριος της ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της κλήσεως των πρώτων Μαθητών υπό του Κυρίου, διά το έργον του ευαγγελισμού και της σωτηρίας των ανθρώπων. Στην πρόσκληση "Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων" οι Άγιοι Απόστολοι ανταποκρίθηκαν πάραυτα και από αλιείς ιχθύων αναδείχθησαν σε αλιείς ψυχών "Οι δε ευθέως αφέντες τα δίκτυα ηκολούθησαν αυτώ".

Αυτό το κάλεσμα του Κυρίου συνεχίζεται μέχρι συντελείας των αιώνων και καλούμεθα και εμείς να ανταποκριθούμε στο προσκλητήριό Του, δηλαδή να ζούμε την εν Χριστώ ζωή η οποία θα μας οδηγήσει στη σωτηρία και τον αγιασμό μας.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα και ευλογημένα.

Ευχήθηκε δε στον νέο εφημέριο π. Χρήστο Ζαφειρόπουλο, ο οποίος τυγχάνει υιός του μακαριστού π. Νικολάου, καλή δύναμη στην διακονία του εις τον αμπελώνα του Κυρίου κάτω από την πεφωτισμένη καθοδήγηση του ανύστακτου πνευματικού μας πατρός Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.