Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών προκειμένου να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Σχολείου. 

Ο Θεοφιλέστατος στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμά την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κωστούλα Σύριου και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την ευγενική πρόσκληση που του απηύθυναν και τους ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο δύσκολο και θεάρεστο έργο που επιτελούν.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές τους ευχήθηκε κάθε καλό για την νέα χρονιά επισημαίνοντάς τους να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και στην σχολική τους πορεία. Τόνισε δε πως θα πρέπει να κλείνουν τ' αυτιά τους στις "σύγχρονες σειρήνες", οι οποίες μοναδικό σκοπό έχουν να τους αποπροσανατολίσουν από την πορεία τους και να τους οδηγήσουν σε χαοτικούς δρόμους.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια κ. Κωστούλα Σύριου αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του αλλά και για την γενικότερη συμβολή του και πνευματική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του σχολείου και του ιδίου, τονίζοντας πως είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος  στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σχολείο ο Θεοφιλέστατος δίδαξε ως Καθηγητής Θεολόγος τα τελευταία χρόνια παραμονής του στην μέση εκπαίδευση. 

Μετά το πέρας της κοπής της Βασιλόπιτας η Διευθύντρια και ο Σύλλογος παρέθεσαν προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου μικρή δεξίωση.