Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ' ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών. 

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία της νοεράς καρδιακής προσευχής « Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του  Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό». Με αυτά τα λόγια ο τυφλός της ευαγγελικής περικοπής απέσπασε από τον Κύριόν μας την ίαση από την τύφλωσή του. Τέλος ο Θεοφιλέστατος τόνισε την αξία και τη σημασία της πίστεως για τη σωτηρία μας διότι η προσευχή του τυφλού είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού πρωτ. π. Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος  εκ μέρους του συνεφημερίου του π. Ελευθερίου , του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των ενοριτών, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του εις την ενορία. 
Οι κυρίες της φιλοπτώχου αδερφότητος προσκλάλεσαν τον Θεοφιλέστατο και τη συνοδεία του στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο δια την προσφορά εκκλησιαστικού κεράσματος. 

Εν συνεχεία του προσέφεραν ένα χειροποίητο κεντημένο επιτραχήλιο και ωμοφόριο σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης. Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους ιερείς και τις Κυρίες που διακονούν εις τον ναό για τον κόπο τους και την αγάπη τους. Εν συνεχεία ευχήθηκε να έχουν στη ζωή τους όλα τα καλά του Θεού, όλες τις χάρες και τις χαρές του Παραδείσου.