Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΙΕΡΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, σε κλίμα βαθυτάτης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, Ιερό Τρισάγιο  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών  των πεσόντων, Καραβασίλη Σάββα, Σκούρτη Παύλου και Μουζακίτη Αριστείδη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την εν ώρα καθήκοντος.

Ο πυροσβέστης Σάββας Καραβασίλης απεβίωσε μετά από σοβαρά εγκαύματα κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανθούπολης το έτος 1982. Ο πυροσβέστης Παύλος Σκούρτης έχασε τη ζωή του το 1999 όταν ανετράπη το όχημα στο οποίο επέβαινε κατά τη μετάβαση σε περιστατικό και ο πυροσβέστης Μουζακίτης Αριστείδης άφησε την τελευταία του πνοή πρόσφατα σε περιστατικό στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στο τέλος του Ιερού Τρισαγίου ευχήθηκε στους συγγενείς των κεκοιμημένων  ο Κύριος να τους ενδυναμώνει, να τους στηρίζει και να τους παρηγορεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τοπικοί άρχοντες, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.