Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Πάτρα.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο των Αγίων στο Σαραβάλι Πατρών. 

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας επί της οδού Γούναρη. 

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος σημείωσε πως: "...Οι σήμερον τιμώμενοι Άγιοι υπό της Εκκλησίας μας επένδυσαν στην αφθαρσία και στην αιωνιότητα. Την ιατρική τους επιστήμη την έθεσαν την διακονία του Χριστού, σύμφωνα με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου «εἴτε οὖν ἐσθίετε εἴτε πίνετε εἴτε τι ποιεῖτε, πάντα εἰς δόξαν Θεοῦ ποιεῖτε».

Οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν σωματικές και ψυχικές ασθένειες τις οποίες δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν οι άλλοι γιατροί, ο λόγος είναι ότι εκτός από τις ιατρικές γνώσεις και τα φάρμακα διέθεταν την πίστη στον Ιησού Χριστό, όπου δια της πίστεως εθεραπεύοντο οι ασθενείς. 

Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός δεν θεράπευσαν ασθένειες  όσον ευρίσκοντο εις τον κόσμο τούτο αλλά και σήμερα και μέχρι συντελείας των αιώνων δια πρεσβειών τους θα επιτελούνται θαύματα προς δόξαν Θεού και σωτηρίας ψυχών αθανάτων..."

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.  

Αξίζει να σημειωθεί πως χιλιάδες Πατρινοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό των Αγίων στο κέντρο της πόλης μας για να προσκυνήσουν τα Ιερά τους Λείψανα και την Αγία τους Εικόνα. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου