Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ


Στην Κεφαλονιά θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες τρεις Ιεράρχες για να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Γεράσιμου και να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και τον  Κεφαλλονίτικης καταγωγής Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Το Πρόγραμμα Εορτασμού

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβοῦς Λαού της Κεφαλληνίας ότι, θα εορτασθή μετά πάσης μεγαλοπρεπείας η  εορτή της ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ  ΤΟY IΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ  του  Προστάτου  της Νήσου μας και Προστάτου  των  απανταχού  της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ   19 – 10 – 2017

ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος και μεταφορά Αυτού εις τον νέον Ιερόν Ναόν όπου θα τελεσθεί ο μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20 – 10 – 2017

ΩΡΑ  7.15 π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και επαναφορά του Ιερού  Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.

Η εορτή του Αγίου στο Ληξούρι

ΩΡΑ  5.00 μ.μ.  Λιτάνευσις  της  Ι.  Εικόνος  του   Αγίου  εις  την  πόλιν του Ληξουρίου,  από  τον Ιερόν  Ναόν  του Αγ. Γερασίμου Ληξουρίου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν  όπου  θα  ψαλλή  η  Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ  ΕΟΡΤΗΣ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ  26 – 10 – 2017

ΩΡΑ 7.30  π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.  Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας καί τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός της μεγάλης  Λάρνακος  της Κοιμήσεως ένθα ο Τάφος του Αγίου.

Πηγή: ekefalonia.gr