Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην Ιερά Μονή προφήτου Ηλιού Πατρών όπου ετέλεσε τις Ακολουθίες του Εσπερινού και των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου μας, ο οποίος αποτυπώνει την άπειρη αγάπη του Θεού προς το πλάσμα του, τον άνθρωπο, αλλά και τους σταυρούς που καλούμαστε οι Χριστιανοί να σηκώσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην Θέωση που είναι ο σκοπός της ζωής μας. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε καρδιακά σε όλους ο Τίμιος Σταυρός να είναι το καύχημα και η δόξα των Χριστιανών όπου γης, όπου θα τους αγιάζει και θα τους διαφυλάττει πάντοτε.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, με την ευλογία της Καθηγουμένης Ιερείας Μοναχής, προσέφερε στον Επίσκοπο, στους κληρικούς και στους πιστούς μοναστηριακό κέρασμα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου