Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΚΛΗΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου

Την Κυριακή το πρωί 23 Ιουλίου 2017 που χαρμόσυνα χτυπούσαν οι καμπάνες των Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών και απάσης της Ορθοδοξίας για τη συμμετοχή του λαού του Θεού στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η Πρεσβυτέρα Κατίνα, η πολύ αγαπητή και σεβαστή, η πιστή και θαρραλέα Πρεσβυτέρα, σύζυγος του Ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα και μητέρα του Σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του κ. Δημοσθένους Σκλήφα, έφυγε από κοντά μας για την αιωνιότητα, αθόρυβα,  ύστερα από ασθένεια ολίγων ημερών.

Μετατίθεται πλέον από την στρατευομένη Εκκλησία του Χριστού μας στην θριαμβεύουσα. 

Ήταν προικισμένη με όλες τις χριστιανικές αρετές, πάντα ευγενική, καλόκαρδη, φιλόξενη. 

Ήταν ψυχή αγαθή, ευλαβής και ευσεβής. 

Με την ωραία και σεμνή παρουσία της στόλιζε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά Τριπόλεως, καθώς και τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως των Πατρών στους οποίους εκκλησιαζόταν και συμμετείχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, λαμβάνοντας την Θεία Κοινωνία από χέρια του λειτουργού υιού της, Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. 

Η κεκοιμημένη Πρεσβυτέρα αγάπησε πολύ τον Θεό και τους ανθρώπους, γι’ αυτό και αγαπήθηκε αντίστοιχα. Η αγάπης της αυτή εκφραζόταν μέσω της αρχοντικής της φιλοξενίας τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Πάτρα. 

Παράλληλα, η Πρεσβυτέρα και Δεσποτομάνα Κατίνα στάθηκε αρωγός και γνήσιος συνοδοιπόρος στον δρόμο που διένυσε ο μακαριστός συζυγός της Ιερέας Ευθύμιος, αλλά και στον δρόμο που διανύει ο Αρχιερεύς υιός της αφουγκραζόμενη πλήρως τις αγωνίες τους για την Αγίας μας Εκκλησία και την σωτηρία των πιστών Χριστιανών. 

Για το σημερινό σου ταξίδι προς την αιωνιότητα σεβαστή Πρεσβυτέρα Κατίνα σύσσωμος ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής σου. 

Σε ευχαριστούμε για την μεγάλη σου προσφορά στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών προσφέροντας τον υιό σου ως Πατέρα, Αρχιερέα και Ποιμενάρχη μας. 

Προσωπικά σε ευχαριστώ για την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφες στο πρόσωπό μου για την χαρά σου κατά την ημέρα της εκλογής και χειροτονίας μας ως Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών. Να είσαι βέβαιη σεβαστή Πρεσβυτέρα ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε. Πάντα σε όλες τις Εκκλησίες που θα τελούμε την Θεία Λειτουργία θα βάζουμε κερί στο όνομά σου και συνεχώς θα σε μνημονεύουμε. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου και ας έχουμε την ευχή σου.