Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ 116ΠΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ


Κατόπιν ευχής και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη την Τρίτη 4 Ιουλίου στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική βάση του Αράξου προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοικήσεως, από τον Σμήναρχο (Ι) κ. Γεώργιο Βαγενά στον Σμήναρχο (Ι) κ. Δημήτριο Σιδερίδη. 

Η τελετή έγινε  μέσα στο κλίμα της στρατιωτικής τάξεως, αφού προηγήθηκε η ειδική στρατιωτική ακολουθία της παράδοσης - παραλαβής Διοίκησης Μονάδος.

Μετά την τελετή δόθηκε δεξίωση στην Διασπορά της 116ΠΜ όπου εκεί σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα έγιναν οι προσφωνήσεις και οι χαιρετισμοί προς τον απερχόμενο και τον νέο διοικητή.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε με την σειρά του τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τόσο στον παραδίδοντα όσο και στον παραλαμβάνοντα Διοικητή. Τόνισε την ιδαίτερη συνεργασία της Μονάδος με την Τοπική Εκκλησία και τους προσέφερε ως δώρο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου μια εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, του Προστάτου και Πολιούχου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.