Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΦΗΜΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Κερνίτσης Χρύσανθος: "Να δοξάζουμε και να ευχαριστούμε τον Κύριο που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί" 

Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Πέμπτη το απόγευμα 29 Ιουνίου την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Ζαβλανίου Πατρών. 

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων επί της οδόυ Ακτής Δυμαίων Πατρών πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στους Ιερούς Ναούς διά να εορτάσουν την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων. 

Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλίες του αναφέρθηκε στις κλήσεις των Αγίων Αποστόλων από τον Κύριο και στην άμεση ανταπόκριση αυτών, που άφησαν τα πάντα πατρίδα, γονείς, συγγενείς, επάγγελμα, και ακολούθησαν τον θείο Διδάσκαλο και Σωτήρα του κόσμου. Κατόπιν ετόνισε ότι πρέπει να ευχαριστούμε και να δοξάζουμε τον Κύριο που είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι δηλαδή τέκνα τέκνα της μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Εκκλησίας που ίδρυσε ο Κύριος επί της γης και κρατά ανόθευτη τη θεία διδασκαλία, όπως την παρέδωσε ο Κύριος στους Αγίους Αποστόλους και οι Άγιοι Απόστολοι στους διαδόχους τους μέχρι σήμερα. Τέλος παρεκάλεσε τους πιστούς να μην συσχιματίζονται με το πνεύμα του κόσμου και της νέας εποχής αλλά να ζουν με απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Κυρίου μας και στις διδασκαλίες των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας.